Chalet Spirit
Chalet in de Ardennen
Omgeving
Rondom het chalet
Prijzen
Chalet Spirit
Contact
Mailen of bellen
 
 
       

 
Omgeving
Het chalet ligt aan een uitgestrekt natuur gebied. Het is een fantastische uitvalsbasis voor allerlei outdoor activiteiten zoals kajakken, fietsen en natuurlijk wandelen. Wandel en fietstochten kunnen direct vanuit het chalet beginnen. Er liggen volledig uitgestippelde wandelingen en fietsroutes klaar. De wandelroutes zijn ook zeer geschikt voor Nordic Walking.
 
 
Zwemmen voor hond en mens
Op 15 minuten wandelen, ligt de Ourthe, een schilderachtige kronkelende rivier, met zwemgelegenheid voor de honden en kinderen.
Daar vindt u tevens het Arboretum van Lenoir, een prachtig gebied met vele in- en uitheemse boomsoorten en in het voorjaar vol met bloemen. Het Arboretum van Lenoir is in 1930 door Robert Lenoir gesticht. Door de vele zeldzame exotische boomsoorten en de indrukwekkende dendrologische collecties heeft dit terrein een niet vergelijkbare botanische waarde. Het gebied telt vandaag 4.300 bomen, verdeeld over 1.400 verschillende soorten.
 
 
De beverdammen
Op een klein uurtje wandelen vindt u de Beverdammen. De ijverige en onvermoeibare bevers hebben in de afgelopen vier jaar enkele kilometers tot hun domein gemaakt en er vele indrukwekkende dammen en 3 burchten gebouwd.
 
   
Kapel van Saint Thibaut
Eveneens op een wandelafstand vindt u het Kapel van Saint Thibaut. Deze schitterende kapel uit de 17 de eeuw is gebouwd hoog op een heuvelrug van waaruit u een prachtig vergezicht heeft, op de adembenemende Ourthe vallei met omliggende dorpjes. Zaterdag kunt u ook het kapel van binnen bezichtigen wat zeker de moeite waard is.
 
 
La Roche
Wilt u er de hele dag op uit trekken dan is La Roche aan te bevelen. Dit schilderachtige stadje met kasteel ruÔne is te voet te bereiken. De wandel route naar La Roche is 12 km en loopt door een schitterend bosgebied. Hier vind u vele winkeltjes en restaurantjes waar de honden binnen mogen maar ook het Ardennen museum. U kunt er naar toe wandelen, lunchen en winkelen en de terugreis kan met de bus naar Rendeux, de hond mag ook in de bus.
 
 
Grotten van Hotton
Op 10 minuten rijden vindt u de grotten van Hotton. Een beschermd uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van WalloniŽ en absoluut een bezoek waard. In het seizoen kunt u meters diep de grond in onder begeleiding van een gids.
 
   
Kanovaren op de Ourthe
Er kunnen zelfstandig mooie kajaktochten op de rivier de Ourthe gemaakt worden, in een ťťn of twee persoonskajak. Kanovaren op de Ourthe voor families met jonge kinderen is ideaal in twee persoons kajaks, een volwassene achterin en het kind voorin de kajak. Maar ook samen met de hond of honden kan men kajakken. Zolang de waterstand het toelaat starten de kajaktochten in La Roche-en-Ardenne. Na afloop is het transport terug naar het beginpunt geregeld. Er zijn lange of korte kajaktochten mogelijk.
 
 
Durbuy
Dit is het kleinste stadje ter wereld en bevindt zich op 30 km afstand van het chalet. Het is zowel in de zomer als in de winter een stadje uit een sprookje met de smalle straten, kleine winkeltjes en natuurlijk de vele restaurantjes waar ook weer de honden welkom zijn.
 
In de winter
Zijn er op 10 km afstand ski- en langlaufmogelijkheden. Het wintersport-langlaufdorp Samrťe heeft langlaufroutes van 5-10-15 en 22 km. Baraque-Fraiture heeft langlaufroutes van 4-7-14 en 21 km. U kunt er skieŽn op pistes van 1000, 750 en 350m. Maar u kunt ook vele wandelingen maken door het schitterende bosgebied waarin chalet Spirit is gelegen en te genieten van alle rust. Zowel in de zomer als in de winter komt u bijna geen mensen tegen.
 
   
Voor de kids
Is er het Parc Chlorophylle maar ook zeer aangenaam voor de volwassen twee voeters. Het is een recreatief woudpark van 9 hectaren, gelegen bij het pittoreske dorpje Dochamps. Kinderen ontdekken hier het bos langs 26 houten attracties en een speeltuin. Het is een avontuurlijk parcours voor kinderen. Er is een observatiehut om wild op te sporen, er kan geschilderd worden en er kan kennisgemaakt worden met beeldhouwen. Dit alles in een groen paradijs, waar helaas geen honden toegestaan.
 
 
Familiepark
Watervallen van Coo, met meer dan 30 attracties voor alle leeftijden, staan garant voor een familie dag vol natuurpret. En uw hond(en) is er ook welkom.
 
   
En ook niet onbelangrijk op 10 minuten rijden is er een supermarkt, apotheek, kiosk en een snackbar. In Marche-en-Famenne vindt u een super grote supermarkt voor uitgebreide inkopen maar ook vele winkels en een oud gezellig centrum met restaurantjes. Tevens zijn wij dag en nacht bereikbaar mocht u ons nodig hebben.    
 
Chalet Spirit voor een fijne vakantie in de Ardennen in Belgie.  
© 010 Webdesign | Algemene voorwaarden | Mail: info@chaletspirit.be | Tel: 0032-(0)84 456 932